hoofding
Facebook YouTube Instagram Nederlands English
shout

Herintroductie Partulaslakken

2016-11-05

Herintroductie Partulaslakken
De Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) oftewel Edinburgh Zoo kweekt al sinds 1984 met verschillende partulaslakken. Heel wat wat deze soorten zijn uitgestorven in het wild maar in dierentuinen worden enkele soorten gelukkig succesvol gekweekt.

In september werden van vijf soorten opnieuw dieren naar Frans Polynesiƫ gestuurd waar ze worden uitgezet in het wild. Partula affinis ging naar Tahiti, Partula mooreana, Partula suturalis vexillum, Partula tohiveana en Partula taeniata simulans naar het eiland Mooreana.
Ondertussen zijn er reeds de eerste dieren geboren van deze herintroductie en hopelijk kan er terug een levensvatbare populatie opgebouwd worden.

Voor Partula taeniata simulans kwam de redding op het nippertje toen de RZSS in
2010 het allerlaatste exemplaar (in dierentuin, maar is waarschijnlijk uitgestorven in het wild) kreeg. Gelukkig was het dier reeds bevrucht en werden er jongen geboren. Ondertussen zijn er opnieuw enkele honderden dieren.

Het kweekprogramma voor de verschillende Partulaslakken wordt gecoƶrdineerd door ZSL London Zoo en omvat 17 soorten die in 16 dierentuinen van over de hele wereld worden gekweekt.